Много лоша новина за Китай, САЩ готвят още ограничения за износа на чипове

Компании публично признаха, че им забраняват да изнасят оборудване за производство в китайски фабрики

12.09.2022 | 11:06 Редактор: Петя Кръстева
Много лоша новина за Китай, САЩ готвят още ограничения за износа на чипове

Администрацията на Джо Байдън планира следващия месец да разшири ограниченията върху доставките от САЩ за Китай на полупроводници, използвани за изкуствен интелект и инструменти за производство на чипове, предаде "Ройтерс", позовавайки се на няколко свои източници, запознати с въпроса.

Министерството на търговията възнамерява да публикува нови разпоредби въз основа на ограниченията, обявени в писма по-рано тази година до три американски компании - KLA Corp, Lam Research Corp и Applied Materials Inc, казаха хора, пожелали анонимност. Планът за новите правила не е бил публично известен до момента.

Писмата, за които компаниите публично признаха, им забраняват да изнасят оборудване за производство на чипове в китайски фабрики, които произвеждат усъвършенствани полупроводници с процеси под 14 нанометра,  ако продавачите не получат лицензи от Министерството на търговията.

Правилата също ще кодифицират ограничения в писмата на Министерството на търговията, изпратени до Nvidia Corp и Advanced Micro Devices миналия месец, инструктиращи ги да спрат доставките на няколко изчислителни чипа с изкуствен интелект до Китай, ако не получат лицензи.

Четете повече по темата в bloombergtv.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК