Илън Мъск се отказва от сделката с Twitter за втори път

"Появиха се факти, които дават допълнително основание за прекратяване на поглъщането", обявиха адвокатите му

31.08.2022 | 09:45 Редактор: Ваня Кузманова
Илън Мъск се отказва от сделката с Twitter за втори път

Главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск официално се отказва от сделката с Twitter за втори път. В ново официално писмо за прекратяване на договора милиардерът посочва допълнителни факти, които се смятат за основание за отмяна на поглъщането. Твърди се, че е била спомената и думата "измама".  

"Появиха се факти, които дават допълнително и ясно основание за прекратяване на поглъщането", обявиха адвокатите на Мъск във вторник, цитирани от Ройтерс. Тези факти са били известни на Twitter още преди първата отмяна на поглъщането на стойност 44 млрд. долара, но не са били оповестени публично, твърдят те. 

Във вторник акциите на услугата за кратки съобщения се обезцениха с почти два процента до 39,30 щатски долара. Първоначално Мъск предложи 54,20 долара за ценна книга. 

Изпратено е допълнително писмо за прекратяване на договора, в случай че първото писмо за прекратяване на договора от 8 юли бъде счетено за невалидно, каза Мъск. А според съдебно дело от понеделник милиардерът е поискал информация от бившия ръководител на отдела за сигурност на Twitter за изчисляването на спам акаунтите.

Бившият ръководител на отдела Питър Затко обвинява Twitter, че тя невярно твърди, че има стабилен план за сигурност и че дава приоритет на растежа на потребителите пред намаляването на спама.

Повече по темата четете в Investor.bg 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК