Мъск: Без петрол и газ в краткосрочен план, цивилизацията ще се разпадне

Той определи прехода към устойчива енергия и към устойчива икономика сред най-големите предизвикателства, пред които светът се е изправял

29.08.2022 | 15:00 Редактор: Елеонора Танева
Мъск: Без петрол и газ в краткосрочен план, цивилизацията ще се разпадне

Светът трябва да продължи да добива петрол и газ, за да поддържа цивилизацията, като същевременно продължава да развива устойчиви източници на енергия. Това заяви ръководителят на американския електромобилен концерн Tesla Inc. Илън Мъск на конференция в Норвегия.

"Реалистично погледнато, смятам, че трябва да използваме петрол и газ в краткосрочен план, защото в противен случай цивилизацията ще се разпадне", изтъква Мъск.

Запитан дали Норвегия трябва да продължи да добива петрол и газ, предприемачът заяви, че доколкото знае страната в момента проучва няколко нови находища.

"Едно от най-големите предизвикателства, с които светът някога се е сблъсквал, е преходът към устойчива енергия и към устойчива икономика... завършването на който ще отнеме няколко десетилетия", изтъкна най-богатият човек на планетата.

Ръководената от него Tesla, подобно на други автомобилни производители, се сблъска с проблеми относно ускоряващата се инфлация през последните месеци. На няколко пъти компанията беше принудена да увеличи цените на своите електромобили заради поскъпващите компоненти и покачващите се логистични разходи. 

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК