WhatsApp с нова функция - излизане от чатове без известяване на участниците

Тя ще започне да се прилага за всички потребители на WhatsApp от този месец

09.08.2022 | 23:00 Редактор: Ирена Бакърджиева
WhatsApp с нова функция - излизане от чатове без известяване на участниците

Чат услугата WhatsApp пуска нова функция, която ще позволи на потребителите да напускат групови чатове без да известяват останалите за това, пише CNBC.

В момента излизането от групов разговор в WhatsApp може да бъде странно, тъй като всички в чата биват информирани за напускането. В по-големи групи това може да бъде дори досадно.

Скоро обаче за напускането на чатове ще бъдат известявани само администраторите. Функцията ще започне да се прилага за всички потребители на WhatsApp от този месец.

Решението е част от мерките, които криптираната чат платформа предприема в опит да подкрепи неприкосновеността. Друг инструмент, обявен от фирмата, скоро ще позволи на потребителите да крият присъствието си, така че другите да не виждат, че конкретният човек е онлайн.

Освен това WhatsApp тества функция, която пречи на контактите да заснемат екана със съобщения, които могат да бъдат видени веднъж (функцията "View Once"), пише investor.bg.

В публикация във Facebook Марк Зукърбърг, главният изпълнителен директор на Meta, която притежава WhatsApp, заяви, че компанията "ще продължи да изгражда нови начини за защита на вашите съобщения и да ги държи толкова сигурни и защитени като разговорите лице в лице".

"В WhatsApp сме фокусирани върху изграждането на продуктови функции, които помагат на хората да имат повече контрол и неприкосновеност върху съобщенията си", твърди Ейми Вора, продуктов ръководител на WhatsApp.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК