SpaceX уволни служители заради критично писмо към Мъск и правилата на компанията

Представители на компанията изразиха несъгласие с начина, по който мейлът е била разпространен

20.06.2022 | 18:23 Редактор: Жаклина Иванова
SpaceX уволни служители заради критично писмо към Мъск и правилата на компанията

SpaceX уволни някои служители, подписали писмо, в което се критикува главният изпълнителен директор Илън Мъск и начинът, по който компанията прилага вътрешните правила, става ясно от имейл до служителите от президента на SpaceX, за което потвърждават и източници на The Wall Steet Journal.

Президентът на SpaceX Гуийн Шотуел заяви, че компанията е провела разследване и е решила да уволни няколко служители, се казва в имейла, с копие от който разполага The Wall Street Journal.

Тя каза, че писмото е отклонило вниманието на служителите от дейността на компанията, и изрази несъгласие с начина, по който мейлът е била разпространен.

В имейла ѝ не се посочва колко души е освободила компанията. Според източник, запознат със ситуацията, поне двама души, които са помогнали за ръководенето на усилията, са били уволнени.

Някои служители на компанията наскоро написаха писмо, в което нарекоха публичните изявления и поведението на Мъск, особено през последните няколко седмици, смущаващи и разсейващи. В писмото от ръководството на SpaceX се иска публично да отдели компанията от личния бранд на Мъск и да предприеме стъпки за преодоляване на това, което, според тях, е разминаване между декларираните ценности на SpaceX и настоящите ѝ системи и фирмена култура.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК