Как да установим повреда в двигателя с "очи, слух и мирис"?

С тях може да се определи състоянието на мотора

04.06.2022 | 10:05 Редактор: Ваня Кузманова
Как да установим повреда в двигателя с

Всеки шофьор е наясно, че двигателят на автомобила му не може да бъде вечен. И колкото и да се грижи за него, идва момент, в който моторът трябва да бъде ремонтиран или дори сменен. Възможно ли обаче да са разбере дали този момент вече е настъпил, без да се гледа под капака? Това върши работа при покупка на употребявана кола, като спестява време и средства на кандидат-купувача.

Експерти от изданието Car посочват няколко прости начина за установяване на сериозно повреден двигател, без да се налага да се налага тест-драйв, проверка в сервиз или ровене в интернет. Те могат да бъдат полезни на всеки, като се основават на три неща - "очи, слух и мирис". С тях може да се определи състоянието на мотора.

Идентифициране на проблема с очи

Първото нещо, което ще помогне да се открие неизправност на двигателя, са светлините на арматурното табло. На него се появяват "предупреждения", които не бива да се игнорират. Сред тях, например, са индикаторите за "ниско ниво на маслото", "ниско налягане на маслото" и "проверете двигателя" (Check Engine). Последният от тях може да светне по много причини, като нито една не бива да се игнорират.

Повече по темата четете в Automedia.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК