Защо да не сменяте горивния филтър на автомобила сами?

Разказ от първо лице защо е по-добре да изберете специалист

01.05.2022 | 14:50 Редактор: Ваня Кузманова
Защо да не сменяте горивния филтър на автомобила сами?

Реших да сменя горивния си филтър сам, пред блока. Имам инженерно образование, от т.нар. "стара генерация" съм и подобни дейности съвсем не са ми чужди. Когато най-накрая новият филтър се озова в ръцете ми, реших, че дори няма да викам някого за помощ, а сам ще си оправя колата. Бях напълно подготвен за въпросната подмяна на "консуматива".

След половин час мъки, под мръсотията, която непрекъснато се сипеше в лицето ми от дъното на колата, скобите бяха победени и аз взех ключ с "тресчотка", за да развия болта, държащ филтъра в скобата.

След около час проучване "звъннах" не на най-евтиния "мобилен сервиз", специализиран в тази област, чийто представител направи впечатление за компетентен човек.

Няколко часа по-късно пристигна механик, който ловко се гмурна под колата с мощна LED лампа в ръка, при това без никакво повдигане на крика. След още 20 минути новият филтър беше на мястото си. Като цяло човекът отдели не повече от 40 минути за всички манипулации, в крайна сметка пусна колата ми в движение.

Повече четете в Automedia.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК