fallback

Youtube блокира канала на руския парламент

Youtube е под натиск от руския регулатор в областта на съобщенията

09.04.2022 | 17:10 Автор: Ваня Кузманова

Youtube блокира канала на телевизията на руската Дума "Дума ТВ", която излъчва на живо парламентарните заседания. Мярката предизвика бурни реакции от страна на руски официални представители, които заявиха, че най-популярната в света платформа за видеосподеляне може да бъде санкционирана за това си действие, предаде Ройтерс.

Днес в Youtube се появи съобщение, че каналът на Думата е "премахнат заради нарушаване на Условията за ползване на Youtube".

Youtube, който е собственост на компанията "Алфабет", е под натиск от руския регулатор в областта на съобщенията, информационните технологии и медиите "Роскомнадзор", а властите в Русия веднага реагираха на новината.

"Съдейки по всичко, Youtube сам си подписа присъдата. Запазете съдържанието си и го прехвърлете на руски платформи. И побързайте", заяви в чат приложението Телеграм говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

Държавният телекомуникационен регулатор съобщи, че е поискал от Google незабавно да възстанови достъпа до парламентарния канал на Думата, информира БТА. 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Техно
fallback