Meta планира въвеждане на виртуални монети и токени в приложенията си

Компания търси алтернативни източници на приходи и нови функции

07.04.2022 | 11:28 Редактор: Жаклина Иванова
Meta планира въвеждане на виртуални монети и токени в приложенията си

Американският технологичен концерн Meta е изготвил планове за въвеждане на виртуални монети, токени и услуги за кредитиране в своите приложения, тъй като компанията майка на Facebook продължава да преследва финансовите си амбиции въпреки провала на проекта за пускане на криптовалута, пише в свой ексклузивен материал The Financial Times.

Ръководената от главния изпълнителен директор Марк Зукърбърг, компания търси алтернативни източници на приходи и нови функции, които могат да привлекат и задържат потребителите, тъй като популярността на основните ѝ продукти за социални мрежи като Facebook и Instagram спада - тенденция, която застрашава нейния бизнес модел, базиран на реклами, възлизащ на 118 млрд. долара годишно.

Финансовото звено на Facebook, Meta Financial Technologies, проучва възможността за създаване на виртуална валута за метавселената, която служителите вътрешно са нарекли "Zuck Bucks".

Малко вероятно е това да бъде криптовалута, базирана на блокчейн, казват някои от източниците. Вместо това Meta клони към въвеждане на токени в приложенията, които ще бъдат централно контролирани от компанията, подобно на тези, използвани в приложенията за игри, като например валутата Robux в популярната детска игра Roblox.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК