Работници на Samsung заплашиха с безпрецедентна стачка за по-високи заплати

Те призовават за повече платен отпуск и по-добри здравни осигуровки

16.02.2022 | 21:07 Редактор: Теодора Патронова
Работници на Samsung заплашиха с безпрецедентна стачка за по-високи заплати

Работници от синдикати на Samsung Electronics заплашиха с безпрецедентна стачка срещу технологичния гигант, ако искането им за по-високо заплащане и по-добри условия на труд не бъдат изпълнени, предава Ройтерс.

Представители на синдикатите проведоха митинг в сряда близо до централата на Samsung в центъра на Сеул, след като по-рано тази седмица правителственият арбитраж се провали. Те призовават за намаляване на разликите в заплатите на служителите, повече платен отпуск и по-добри здравни осигуровки.

"Ще продължим да се борим, за да осигурим преговори за заплатите и колективно договаряне не само в Samsung Electronics, а и с всички синдикати на дъщерните компании на Samsung", Ким Хан-йол, ръководител на един от четирите синдиката, представляващи служителите на Samsung Electronics.

От синдиката поискаха директна среща с висшето ръководство на водещия производител на чипове и най-големия производител на смартфони в света.

Потенциалното въздействие върху дейността на компанията не е ясно, тъй като най-големият от четирите синдиката – National Samsung Electronics Union, има приблизително 4500 членове, или около 4% от общо 114 373 работници на компанията в страната.

Четете повече по темата в investor.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК