Хванаха семейна двойка, опитала се да изпере биткойни за милиарди долари

Конфискуваната криптовалута е на стойност около $4,5 млрд.

09.02.2022 | 11:42 Редактор: Теодора Патронова
Хванаха семейна двойка, опитала се да изпере биткойни за милиарди долари

Двама души са обвинени в опит да изперат биткойни на стойност милиарди долари, откраднати при хакерска атака срещу валутната борса Bitfinex през 2016 година, предава Bloomberg.

Иля Лихтенщайн и Хедър Морган се явиха в долната федерална съдебна зала на Манхатън във вторник, след като бяха арестувани в 7 часа сутринта в Ню Йорк. Правителството на САЩ заяви, че е конфискувало криптовалута на стойност около 4,5 милиарда долара от семейната двойка, което е най-голямата конфискувана сума в историята. Твърди се, че двамата са опитали да изперат 119 754 биткойна

Първоначално правителството е поискало от съдията да откаже пускането им под гаранция. Прокурор е посочил, че всеки от тях може да получи присъда от 20 години затвор, така че те имат мотиви за бягство. Съдията е заявил, че той ще определи гаранция, а прокурори са поискали тя да бъде 100 милиона долара, сума, която един от адвокатите на защитата е нарекъл "смешна".

В крайна сметка съдията е определил гаранция в размер на 3 милиона долара за Морган и е поискал от родителите ѝ да впишат нейния дом като обезпечение. Гаранцията за Лихтенщайн е в размер на 5 милиона долара.

Четете повече по темата в bloombergtv.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК