SpaceX на Мъск пусна нова мощна услуга за интернет за $500 месечно

Новият продукт е около 5 пъти по-скъп от цената на фокусирания към потребителите стандартен пакет

03.02.2022 | 16:53 Редактор: Жаклина Иванова
SpaceX на Мъск пусна нова мощна услуга за интернет за $500 месечно

Космическата компания SpaceX на милиардера Илън Мъск пусна нова, по-мощна премиум услуга за сателитен интернет от Starlink, насочена към компании и корпоративни клиенти, пише CNBC.

Новият продукт, който е добавен в уебсайта на компанията тази седмица, е около пет пъти по-скъп от цената на фокусирания към потребителите стандартен пакет. Starlink Premium изисква 500 долара депозит, който после се връща, 2500 такса за антена и рутер, а самата услуга се заплаща по 500 долара на месец.

Стандартната Starlink услуга, която беше пусната през октомври 2020 г., има 99 долара депозит, 400 долара хардуерна такса, а месечната услуга струва 99 долара.

Компанията на Мъск залага на подобрен хардуер, по-бързи скорости на услугата и приоритетна поддръжка за премиум клиентите.

"Starlink Premium има двойно по-голям капацитет на антената от Starlink, предлага по-бърза скорост на интернет и по-висока пропускателна способност за потребителите с най-голямо търсене, включително компаниите", пише SpaceX в уебсайта си.

Първите премиум доставки ще започнат през второто тримесечие, гласи още информацията.

Starlink Premium предлага и гъвкавост по отношение на ползването на услугата на "неограничени локации". За сметка на това стандартният продукт гарантира, че услугата е налична на определени места. Според SpaceX Starlink Premium може да се свърже отвсякъде.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК