Инвазията на роботите: Превземат все повече работни сфери в САЩ

Компании в Северна Америка са отделили над 2 млрд. долара за почти 40 хил. робота през 2021 г.

03.02.2022 | 08:57 Редактор: Жаклина Иванова
Инвазията на роботите: Превземат все повече работни сфери в САЩ

Повече роботи са се присъединили към работната сила на Съединените щати миналата година, отколкото някога преди, поемайки различни дейности - от такива на конвейерните ленти в заводи за рециклиране на боклук до други, на които поставят малки потребителски стоки в картонени кутии в складовете за електронна търговия, пише Ройтерс.

Изглежда още роботи ще се присъединят към работния процес през 2022 г.

Компании в Северна Америка са отделили повече от 2 млрд. долара за почти 40 хил. робота през 2021 г., за да им помогнат да се справят с рекордното търсене и недостига на работна ръка, предизвикан от пандемията. Роботите започнаха да работят във все повече индустрии, простиращи се далеч отвъд автомобилния сектор.

"При човешкия труд, това, което се произвежда, зависи от това дали работниците са гладни, уморени и дали са пили кафе", казва Брайън Ту, главен финансов директор DCL Logistics във Фремонт, Калифорния, който е започнал да инсталира роботи на линиите в складовете си по време на пандемията.

Фабрики и други промишлени потребители са поръчали 39 708 робота през 2021 г., с 28% повече от 2020 г., сочат данни, събрани от индустриалната група Association for Advancing Automation, известна още като A3. Предишният годишен рекорд за поръчките на роботи беше поставен през 2017 г., когато северноамериканските компании поръчаха 34 904 робота, оценени на 1,9 млрд. долара.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Наблюдател
преди 2 години
Аз ще ви кажа какво ще стане. Вече няма да чувам: "Я на тебе ли че ти работим, бе...?" Казано от някакъв некомпетентен и мързелив тип, със свръх претенции, който ми е дошъл на интервю за работа с жена си, която ми отговаря на въпросите вместо него. Based on true story. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
paragraf1
преди 2 години
Това е тенденция и цел на човечеството! А какво ще стане е друг въпрос! Сигнализирай за неуместен коментар