Пандемията поражда желание за лукс: Рекордна 2021 г. за Rolls-Royce

Компанията работи на почти максимални обороти, за да отговори на търсенето

11.01.2022 | 20:48 Редактор: Теодора Патронова
Пандемията поражда желание за лукс: Рекордна 2021 г. за Rolls-Royce

2021 година се оказа рекордна за цялата история на емблемата Rolls-Royce Motor Cars, след като от компанията отчетоха доставката на 5586 нови коли към клиенти.

Резултатът от изминалата година представлява увеличение от 49% в сравнение с 2020-а и идва на фона на невиждани към момента пазарни представяния на основни за марката пазари, в това число в Китай, Америка и други.

"2021 беше феноменална година за Rolls-Royce Motor Cars", коментира Торстен Мюлер-Отвос, изпълнителен директор на компанията. "Доставихме повече коли от когато и да било в цялата 117-годишна история, с безпрецедентно търсене на всички продукти на всеки един от глобалните пазари". "Това е изключително окуражително в момента, в който се подготвяме за историческото лансиране на Spectre, нашият първи изцяло електрически автомобил".

Първият електромобил на Rolls-Royce ще се нарича Spectre и преди неговото финализиране предстоят повече от 2.5 милиона тестови километра, които според компанията се равняват на симулация за експлоатация в продължение на 400 години, съобщи "Фокус".

От Rolls-Royce коментират, че в момента компанията работи на почти максимални обороти, за да отговори на търсенето, и към момента има поръчки покриващи първите девет месеца на 2022 година.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК