fallback

Sony създава следващо поколение геймърски очила за метавселената

Новият хардуер е насочен към все по-голямо потапяне в преживяването

05.01.2022 | 22:36 Автор: Теодора Патронова

Sony Group обяви ексклузивна игра за следващото си поколение очила за виртуална реалност, наречени PSVR2. По този начин компанията се опитва да увеличи привлекателността на платформата в момент, в който еуфорията около метавселената става все по-голяма, пише Bloomberg.

Обещавайки по-голяма визуална прецизност, проследяване на очите и движението на главата, както и обратна връзка чрез вибрация, новият хардуер е насочен към все по-голямо потапяне в преживяването. Той може да се окаже сред популярните предложения за ползване на метавселената от компании като Epic Games.

Следващото поколение кабелни геймърски очила на Sony, които се включват в домашната конзола PlayStation 5, ще имат OLED панели с повишена разделителна способност спрямо първото поколение и максимална честота на опресняване от 120 Hz. Компанията не уточнява каква е цената на устройството, нито кога се очаква то да излезе на пазара.

И все пак пускането на новия продукт на Sony може да срещне предизвикателства заради хроничния недостиг на чипове и прекъсвания на веригите на доставките. Те накараха компаниите за електроника и автомобилните производители да забавят или свият производствените планове няколко пъти миналата година. Сроковете за доставка на чипове се увеличиха отново през декември до повече от 25 седмици – най-дългият период, откакто е започнало следенето на този показател през 2017 г.

Четете повече в investor.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Техно
fallback