Краят на една епоха: Спира поддръжката на операционната система на BlackBerry

Привлекателността на смартфоните намаля с навлизането на iPhone и възхода на телефоните с Android

04.01.2022 | 15:00 Редактор: Теодора Патронова
Краят на една епоха: Спира поддръжката на операционната система на BlackBerry

Устройствата BlackBerry, работещи с оригиналната операционна система и услуги на компанията, ще спрат да получават поддръжка от 4 януари. Това слага край на една епоха, която проправи път на работата в мобилната ера, пише Bloomberg.

Базираната в Онтарио BlackBerry - компанията, някога известна като Research In Motion, чиито телефони бяха символ на работата в движение през 90-те години - заяви, че смартфоните със собствения ѝ софтуер "повече не могат да очакват той да функционира добре" след вторник, сочи публикация на уебсайта ѝ.

Ходът, който беше обявен първо през 2020 г., слага край на една серия, която остава популярна и до днес в някои части на света заради своята сигурност и надеждност.

Устройствата на BlackBerry и техните физически клавиатури някога бяха най-популярните сред работещите професионалисти, които искаха да следят имейлите си, както и сред младите хора, които си общуваха през платформата на компанията.

Привлекателността на BlackBerry намаля с навлизането на iPhone и възхода на телефоните с Android, които разполагаха с по-големи дисплеи, по-добра графика и повече приложения.

Четете повече по темата в investor.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК