fallback

Twitter забрани споделянето на снимки и видеоклипове без съгласие

Политиката за поверителност на компанията вече забранява предоставянето на лична информация на други хора

01.12.2021 | 12:56 Автор: Жаклина Иванова

Twitter заяви, че няма да позволи споделяне на лични визуализации, като снимки и видеоклипове, на своята платформа, без съгласието на изобразеното лице.

Политиката за поверителност на компанията вече забранява споделянето на лична информация на други хора, като телефонни номера, адреси и лични данни.

"Когато бъдем уведомени от лица на снимки или видео или от упълномощен представител, че те не са се съгласили тяхното лично изображение или видео да бъде споделено, ние ще го премахнем", поясни Twitter в публикация в блога си.

Сега в класификацията за лична информация влиза информация за домашен адрес или физическо местоположение, включително улични адреси, GPS координати или друга идентифицираща информация, свързана с места, които се считат за частни, пише investor.bg.

Влизат още и документи за самоличност, включително издадени от правителството документи за самоличност и номера на социалната осигуровка или други номера за самоличност, информация за контакт, включително непублични лични телефонни номера или имейл адреси, информация за банкова сметка и кредитна карта.

Включва се още и друга лична информация, като биометрични данни или медицински досиета.

Съоснователят на сайта за микроблогове Джак Дорси се оттегли като главен изпълнителен директор на компанията в понеделник, предавайки управлението на технологичния ѝ ръководител Параг Агравал.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Техно
fallback