"Активни потребители": 5G ULTRA на А1 e най-бързата мрежа от пето поколение

Междувременно А1 добавя още съвместими с 5G смартфони в каталога си

12.11.2021 | 11:33 Редактор: Тодор Петров

Независимо проучване потвърди, че мрежата на А1 е най-бърза

Последният тест на асоциация "Активни потребители" е на мрежите от пето поколение в страната и техните скорости. Неправителствената организация е измерила скоростите на изтегляне и качване на данни по 5G мрежите на трите телекома в общо 27 точки в 9 български града в България. 

Резултатите показват, че по отношение на скоростта на изтегляне А1 е с най-бързата 5G мрежа (средно 759 Mbps), докато конкурентните мрежи остават далеч назад, съответно с 457 Mbps и 340 Mbps за втория и третия оператор. 

Асоциация "Активни потребители" е провела измерванията в периода 18 – 22 октомври 2021 г., като отчита, че и трите телекомуникационни компании, които предлагат мобилни услуги по 5G реално имат покритие в тези населени места. За сметка на това са отчетени различни стойности по отношение скоростта на сваляне и качване на информация.

Нов 5G смартфон от А1 – realme GT Master Edition 

Списъкът с устройства, съвместими с най-бързата 5G мрежа в България – 5G ULTRA на А1, продължава да се увеличава. Сред най-новите попълнения е смартфонът realme GТ Master Edition, който се отличава още с висококачествен дисплей, отлична камера и функции за бързо зареждане. Това е модел, с който производителят прави заявка за отлично съотношение между цена и качество. 

Смартфонът realme GТ Master Edition се различава от останалите предложения на бранда в портфолиото на А1. Той разполага и с отличителни технически характеристики. Смартфонът идва с 6,43-инчов Super AMOLED дисплей, който има 120 Hz честота на опресняване, което гарантира картина с наситени и реалистични цветове.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК