ЦГМ въведе нов начин за бързо заплащане и освобождаване от "скоба"

Услугата е достъпна чрез мобилното приложение Sofia Plus

07.10.2021 | 09:55 Редактор: Тодор Петров
ЦГМ въведе нов начин за бързо заплащане и освобождаване от

От днес (7 октомври) Центърът за градска мобилност въвежда нова услуга с мобилното приложение Sofia Plus за бързо заплащане и освобождаване при поставяне на "скоба" на автомобил.

Приложението се изтегля безплатно и изисква еднократна регистрация. Чрез него ще може дистанционно с кредитна или дебитна карта да се заплати освобождаването на задържания автомобил, съобщиха от ЦГМ. 

По този начин отпада необходимостта да се заявява освобождаване от "скоба" по телефона до Информационния център на дружеството, което досега беше единствената опция. Няма да има нужда водачът да стои до автомобила и да се чака мобилен екип "Скоби" на ЦГМ. 

Веднага след отстраняване на "скобата" той ще получава SMS, че е необходимо да плати нов престой или да премести автомобила си.

Чрез Sofia Plus може да се плати таксата за освобождаване от "скоба" на автомобил, който не е на самия водач, а например на негов приятел или роднина. Достатъчно е да се въведе номера и данните на банковата картата. Системата използва латиница и работи с Android и iOS.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК