YouTube блокира профилите на известни антиваксъри

Това е опит на услугата на Google да се бори с дезинформацията в тази сфера

30.09.2021 | 09:50 Редактор: Жаклина Иванова
YouTube блокира профилите на известни антиваксъри

YouTube блокира известни профили, предлагащи съдържание, насочено срещу ваксините. Това е опит на услугата на Google да се бори с дезинформацията в тази сфера, обяви компанията в публикация в блога си.

Освен това YouTube ще забрани дезинформацията за всякакви ваксини, за които Световната здравна организация и местните власти са казали, че са безопасни, пише CNBC.

Социалните мрежи твърдят, че от началото на пандемията се опитват да спрат дезинформацията за разпространението на коронавируса. Но лъжите продължават да се разрастват, тъй като компаниите не успяват да следят непрекъснатата вълна от публикации, качвани на техните платформи.

Говорител на YouTube е потвърдил, че компанията е премахнала страници, свързани с добре известни разпространители на дезинформация като Джоузеф Меркола, Ерин Елизабет, Шери Танпени и Фондът за защита на детското здраве, който е свързан с Робърт Ф. Кенеди-младши.

Досега YouTube забраняваше видеа, които твърдят, че ваксините срещу коронавируса са неефективни или опасни. Съгласно новата политика, тя ще блокира видеа, които разпространяват дезинформация за всички широко достъпни ваксини, като тези срещу морбили и рубеола.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК