Amazon представи куче-робот за вкъщи, функциите му са невероятни

Компанията ще интегрира и гласов асистент на базата на Alexa в хотелите на тематичните паркове на Disney

29.09.2021 | 10:20 Редактор: Жаклина Иванова
Amazon представи куче-робот за вкъщи, функциите му са невероятни

Amazon.com Inc представи подобен на куче домакински робот, наречен Astro, и сделка с Walt Disney Co, за да внедри своята технология за гласово управление в курортни хотели. Стремежът е да направи своя виртуален помощник Alexa по-голяма част от живота на потребителите.

Astro е проектиран да изпълнява задачи като наблюдение на дома, настройване на рутинни процедури и аларми. Той може да възпроизвежда музика и телевизионни предавания, докато се търкаля из къщата.

Устройството, което има цифрови очи на въртящ се екран, монтиран на колела, се предлага на начална цена само с покана от 999,99 долара и редовна цена от 1449,99 долара.

Малкият робот също е оборудван с разтегателна камера "перископ", която изскача от главата му. Amazon показа пример за неговото използване - роботът провери дали не е оставен включен газов котлон след излизане на собствениците от къщата.

"Astro е смел ход на Amazon, но логична стъпка предвид нейния опит в роботите и желанието да се интегрира по-добре в ежедневието на потребителите", каза главният анализатор в CCS Insight Бен Ууд.

Сред другите предложения в най-новата продуктова гама на компанията бяха интелигентен термостат, интелигентен дисплей Echo Show 15 и нова лента за проследяване на здравето, наречена Halo View.

В стремежа си да се хареса на следващото поколение клиенти - децата - компанията представи Amazon Glow - устройство за игри, четене или рисуване по време на видео разговор.

В партньорството си с Disney компанията ще интегрира гласов асистент на базата на Alexa в хотелите на тематичните паркове на Disney, заедно с платена функция, която позволява на клиентите да взаимодействат с героите на Disney у дома.

Четете повече по темата в bloombergtv.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК