Amazon ще ползва радар за наблюдение на потребители по време на сън

Възможността, според компанията, може да помогне на хората с "с двигателни, говорни или тактилни увреждания“

11.07.2021 | 12:32 Редактор: Юлия Христова
Amazon ще ползва радар за наблюдение на потребители по време на сън

Amazon.com Inc. спечели разрешение в САЩ да използва радар за наблюдение на навиците на съня на потребителите си, съобщава Bloomberg.

Федералната комисия по комуникациите в петък даде разрешение на Amazon.com Inc. да използва радарен сензор за усещане на движения и „активиране на безконтактни функции за проследяване на съня“.

На 22 юни Amazon поиска разрешение от FCC, която регулира използването на въздушните вълни, за пускане на пазара на устройство, което използва радар. Технологията улавя движението в три измерения, позволявайки на потребителя да контролира неговите характеристики чрез прости жестове и движения, заяви компанията в декларация.

Възможността, според Amazon, може да помогне на хората с "с двигателни, говорни или тактилни увреждания“ и може да наблюдава съня с висока степен на прецизност.

"Използването на радарни сензори при проследяването на съня може да подобри информираността и управлението на хигиената на съня, което от своя страна би могло да донесе значителни ползи за здравето на много американци“, каза Amazon в своето досие. "Радарните сензори ще позволят на потребителите да разпознаят потенциални проблеми със съня.“

Amazon не е отговорила веднага на молба за коментар. Компанията не е описала напълно устройството в документацията, но заяви, че няма да е мобилно устройство, пише bloombergtv.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК