Microsoft представи Windows 11 - модернизирана версия на Windows 10 

Ще може да се използват приложения за Android

24.06.2021 | 22:32 Редактор: Здравко Черкезов
Microsoft представи Windows 11 - модернизирана версия на Windows 10 

Корпорация Microsoft представи модернизирана версия на операционната си система (ОС), получила названието Windows 11. Презентацията бе излъчена пряко на сайта на компанията.

Едно от основните нововъведения е обновеният дизайн на операционната система, като старт-менюто вече е разположено в централната част на екрана.

Освен това новата операционна система е с подобрена функционалност за работа на два екрана, инструменти за достъп до различни услуги, както и редица други нововъведения. Според говорител на компанията, актуализираната версия на операционната система ще бъде най-бързата и най-сигурната в сравнение със своите предшественици.

Друго основно нововъведение на операционната система е, че на Windows 11 ще може да се използват приложения за Android. Те ще бъдат разпространявани чрез онлайн магазина на Microsoft.

По-рано възможността за използване на мобилни приложения на стационарни компютри с операционната система MacOS вече беше въведена от компания Apple.

Снимка: Microsoft Inc.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен Линукс юзър
преди 2 години
Цитат: "Едно от основните нововъведения е обновеният дизайн на операционната система, като старт-менюто вече е разположено в централната част на екрана."... и сега не разбраха, че като крадеш не можеш да се скриеш ... при това стари неща от много стари операционни системи - какво да кажат Apple, като това го измисли приживе Стиф Джобс ... ха-ха-ха Сигнализирай за неуместен коментар