YouTube със строги ограничения за политическите и предизборните реклами

Google заяви, че промяната в най-известния ѝ рекламен елемент влиза в сила незабавно

15.06.2021 | 15:55 Редактор: Юлия Христова
YouTube със строги ограничения за политическите и предизборните реклами

YouTube вече няма да разрешава политически или предизборни реклами в своето много желано място в горната част на началната страница на сайта, нито реклами за алкохол, хазарт и лекарства, отпускани с рецепта. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" по телевизия Bloomberg.

В имейл до рекламодатели, видян от "Ройтерс", YouTube пояснява, че промяната е основана на неговото решение от миналата година за оттегляне на всички целодневни реклами на тази позиция. Тя е оттеглила възможността за тези резервации за цял ден, като тази реклама, който тогавашният президент Доналд Тръмп бе запазил за доминиране на началната страница в Деня на изборите през 2020 г., и ги е заменила с по-целеви формати.

"Редовно преглеждаме нашите изисквания за реклама, за да гарантираме, че те балансират нуждите както на рекламодатели, така и на потребители“, заяви говорител на Google в съобщение по имейл.

"Вярваме, че тази актуализация ще се основава на промените, които направихме миналата година в процеса на резервиране на т. нар. мачхед и ще доведе до по-добро потребителско преживяване“, добавят те.

Google заяви, че промяната в най-известния ѝ рекламен елемент влиза в сила незабавно, пише investor.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК