Шефът на Audi: Ще се ориентираме изцяло към електромобилите

Наскоро компанията разкри своя най-достъпен такъв модел

14.05.2021 | 13:13 Редактор: Никола Симеонов
Шефът на Audi: Ще се ориентираме изцяло към електромобилите

Очевидно електрификацията на гамата на Audi набира скорост, което ще доведе до промени в предлаганите от производителя модели. Пред британското издание Autocar изпълнителният директор на компанията - Маркус Дюйсман, разкри как ще се трансформира марката със 111-годишна история в най-близко бъдеще.

Според шефа на Audi, е трудно да се прогнозира какви са шансовете на Q4 E-tron да стане най-продаваният модел на марката. Засега нито той, нито екипът му са наясно, какво ще бъде търсенето на този модел и затова е трудно дори да се направят планове за производството му.

"Всички смятат, че технологията PHEV (зареждащи се хибриди) е много удобна за производителите, но това не е точно така. При нея автомобилът трябва да има две задвижващи системи, като едната ще бъде с двигател с вътрешното горене, който да отговаря на Евро-7. Неговата разработка струва много скъпо, като не получавате екологично неутрален автомобил. Затова и ние в Audi ще се ориентираме изцяло към електромобилите, които са нашето бъдеще", каза още Дюйсман.

Четете още по темата в Automedia.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК