Пандемията е свила производството на Iphone в Индия наполовина

Заразените с коронавирус работници е трябвало да си останат вкъщи

11.05.2021 | 23:13 Редактор: Никола Симеонов
Пандемията е свила производството на Iphone в Индия наполовина

Производството на iPhone 12 в завод на Foxconn в Индия е намаляло с повече от 50%, защото работниците, заразени с Ковид-19, е трябвало да си останат вкъщи, твърдят двама източници на Ройтерс.

Заводът на Foxconn в южния щат Тамил Наду произвежда телефони с марката iPhone специално за Индия - втория по големина пазар на смартфони в света.

Тамил Наду е един от най-тежко засегнатите щати в Индия от втората вълна на коронавируса. Вчера властите наложиха пълна блокада там, спряха градския транспорт и затвориха магазините, за да се опитат да забавят нарастването на броя на заразените.

Над 100 служители на Foxconn в щата са дали положителни проби за Ковид-19, а компанията е наложила забрана за влизане в завода ѝ в Ченай до края на май, твърди един от източниците.

"От вчера служителите имат право да напуснат, но не и да влязат в мястото“, посочва източникът - "Само малка част от производството е запазена“.

Над 50% от капацитета на завода е съкратен, коментират двамата източници, пожелали да останат анонимни, защото нямат право да говорят пред медиите.

Те не са уточнили какъв е капацитетът на завода и не е ясно колко работници има все още в него. В самата сграда има възможност за настаняване на служителите.

Базираната в Тайпе Foxconn, която е най-големият поддоставчик на електроника в света и основен доставчик на Apple, твърди, че малък брой служители в едно от звената ѝ в Индия са дали положителни проби за Ковид-19, а компанията ги подкрепя, включително чрез медицинска помощ.

Четете още по темата в Investor.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК