Американците с iPhone харчат средно по 138 долара в App Store

Очаква се разходите да достигнат средно 180 долара през 2021 г.

03.04.2021 | 17:51 Редактор: Здравко Черкезов
Американците с iPhone харчат средно по 138 долара в App Store

Американските потребители са похарчили средно по 138 долара за приложения за iPhone миналата година. Това представлява повишение от 38% на годишна база, до голяма степен предизвикано от влиянието на пандемията, сочат нови данни на Sensor Tower, цитирани от Tech Crunch.

През 2020 г. потребителите са се насочили към приложения за iPhone за работа, учене, развлечения, пазаруване и други, изтласквайки разходите до нов рекорд и до най-големия годишен растеж от 2016 г., когато скокът беше с 42% на годишна база.

Sensor Tower твърди, че очаква тенденцията за нарастване на потребителските разходи да се запази и през 2021 г Компанията прогнозира, че разходите от потребител на активен iPhone в САЩ ще достигнат средно 180 долара. Това отново ще е свързано, или поне отчасти, с влиянието на пандемията и на по-големите разходи за мобилни игри от страна на потребителите, прекарващи повече време у дома.

Миналата година по-високите разходи за приложения за iPhone в САЩ повториха глобалните тенденции – потребителите похарчиха рекордните 111 млрд. долара за приложения за iOS и Android по данни на Sensor Tower. Според App Annie сумата е 143 млрд. долара, но тук са включени и магазини за приложения за Android на трети страни в Китай.

Четете повече по темата в Investor.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК