Цената на биткойн се срина заради плановете на Байдън

Криптовалутата е паднала под 50 хил. долара

23.04.2021 | 12:07 Редактор: Никола Симеонов
Цената на биткойн се срина заради плановете на Байдън

Биткойн поевтинява за седма поредна сесия от осем дни, увеличавайки загубите си на фона на очакванията американският президент Джо Байдън да предложи почти двойно увеличение на данъка за заможните, съобщава Bloomberg.

Цената на биткойн се понижава с 5,8% до около 48 596 долара малко след 9 часа българско време. JPMorgan и Tallbacken Capital Advisors наскоро предупредиха, че има потенциал за бъдещи спадове, след като най-голямата криптовалута отстъпи от рекордната си цена от 64 870 долара.

“Цената на биткойн се понижава под 50-дневната пълзяща средна, която подкрепяше по време на това рали”, заяви Панкадж Балани, главен изпълнителен директор на Delta Exchange.

“Изглежда ще има още спадове”, добавя той.

Опасенията от увеличаването на данъците също натежават на криптовалутата. Американските инвеститори в дигитални активи, които поскъпват с над 70% през тази година въпреки скорошните понижения, вече се сблъскаха с ръст на данъците, ако продадат криптовалутата, след като са я притежавали в рамките на повече от година.

Биткойн обаче беше сред най-силно представящите се активи през последните години - всеки, закупил токена година по-рано, се радва на ръст на цената му от почти 575%. За инвеститорите, които са купили биткойн през април 2019 г., ръстът е в размер на около 800%.

Четете още по темата в Bloombergtv.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК