Творба на робота София ще бъде представена на търг 

Картината е съвместно дело с италианския художник Боначето

23.03.2021 | 16:05 Редактор: Тодор Петров
Творба на робота София ще бъде представена на търг 

Роботът художник София, чиито първи творби ще бъдат предложени на търг в сряда, твърди, че картините му са вдъхновени от работата с хора.
Освен това машината е отворена за бъдещо творческо партньорство с хората, предава Ройтерс.

Дигитално произведение на изкуството, създадено от хуманоидния робот на базираната в Хонконг Hanson Robotics и предложено под формата на незаменяем токен (NFT), ще бъде включено в аукцион, който ще бъде първата продажба на подобна творба, създадена съвместно с изкуствен интелект, предаде investor.bg.

София, която беше представена през 2016 г., е създала творбата си заедно с 31-годишния италиански художник на дигитално изкуство Андреа Боначето, известен със своите цветни портрети, някои от които изобразяват известни личности като главния изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск.

Роботът е комбинирал елементи от работата на Боначето, история на изкуството и негови лични рисунки на различни повърхности.

Дигиталната творба, наречена „Sophia Instantiation”, e 12-секунден MP4 файл, показващ развитието на портрета на Боначето в дигиталната картина на София, и е допълнен от физическа творба, нарисувана от София върху принт на неин автопортрет.

Изкуството на София ще бъде „много, много важен исторически артефакт“, твърди Пабло Фраиле, арт директор, базиран в Маями.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 0
777
преди 3 години
Западните и европендели се чудят как да елиминират човечеството....Робот дрънкалка, която не може да стане никога Човек,но пък след време ще почне да убива хора...То това е целта на 300 евреи Рептили и Илюминати! Сигнализирай за неуместен коментар