Собственикът на TikTok увеличава залога си в гейминг

Tencent също е наддавала за Mooton, но в крайна сметка ByteDance е спечелила сделката

22.03.2021 | 10:54 Редактор: Десислава Атанасова
Собственикът на TikTok увеличава залога си в гейминг

Гейминг звеното на ByteDаnce придоби компанията за игри Mooton Technologies.

Китайският онлайн гигант ByteDance обяви, че неговото звено за видео игри Nuverse придобива базираната в Шанхай Mooton Technologies в момент, в който то се опитва да разшири допълнително бизнеса си с игри. 

Придобиването на гейминг студиото се случва, след като ByteDance – собственик на TikTok и на подобното китайско приложение с името Douyin, направи няколко смели стъпки в бизнеса с видео игри и по този начин се оказа в директна конкуренция с друг местен играч – Tencent, пише Investor.bg като цитира Ройтерс.

Mooton Technology, която е основана от бивш служител на Tencent, е най-известна в Югоизточна Азия със своята онлайн игра Mobile Legends.

Tencent, най-голямата китайска компания за видео игри и най-големият играч в областта на социалните мрежи в страната, е наддавала за Mooton, но в крайна сметка ByteDance е спечелила сделката, твърдят източници, запознати със случая.

Когато от Ройтерс са се свързали с Tencent, от компанията са заявили, че не коментират пазарни спекулации.

Придобиването означава, че ByteDance сега разполага с популярна игра, с която може да се конкурира с Honor of Kings и League of Legends – две от най-успешните заглавия на Tencent.

От 2017 г. Tencent и Riot Games на няколко пъти са обвинявали Mooton в нарушаване на авторски права.

Снимка: Boomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК