Чат приложението Signal също е недостъпно в Китай

Достъпът е възможен само чрез специален VPN

16.03.2021 | 21:18 Редактор: Никола Симеонов
Чат приложението Signal също е недостъпно в Китай

Китайската цензура очевидно взе под прицел и услугата за съобщения Signal. До приложението, което е известно като алтернатива на Whatsapp, вече няма достъп от Китай от вторник.

Само със специален VPN тунел, с който китайската "Велика защитна стена“ може да бъде заобиколена, все още е възможно получаването на съобщения чрез Signal. Причината за блокирането не е известна.

По този начин Signal споделя съдбата на Google, Twitter, Youtube, Facebook, Whatsapp и други интернет платформи, които не могат да бъдат достъпвани в Китай. Блокирани са и многобройни чуждестранни медии като New York Times или уебсайтове, критикуващи Китай.

Говорител на китайското външно министерство заяви във вторник, че не е запознат с темата. По принцип 'Интернет в Китай е отворен“, пояснява той. Китайското правителство регулира мрежата в съответствие с приложимите закони и разпоредби, твърдят още от външното министерство.

Китайската администрация за киберпространство не е отговорила на запитванията за коментар от Bloomberg във вторник сутринта. Говорителят на китайското външно министерство Дзяи Лидзиян отказа да коментира темата по време на редовен брифинг за пресата във вторник.

Вижте още по темата в Investor.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК