Русия ограничи скоростта на трафика в Twitter, на прицел е и Facebook

Социалната мрежа нарушавала руското законодателство

10.03.2021 | 22:35 Редактор: Радостина Димитрова
Русия ограничи скоростта на трафика в Twitter, на прицел е и Facebook

Властите в Русия ограничиха скоростта на трафика в Twitter с аргумента, че социалната мрежа нарушава руското законодателство.

От "Роскомнадзор" съобщиха, че скоростта на трафика е намалена със 100% при мобилните устройства и с 50% при стационарните. Медийният регулатор обясни решението си с отказа на Twitter да премахне някои публикации, които съдържат призиви към самоубийство, детска порнография и информация за употребата на наркотици. Ако социалната мрежа продължи да нарушава закона, то тя може да бъде блокирана изцяло на територията на Русия, предупредиха от "Роскомнадзор".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков определи мярката като обоснована и напомни, че работещите в страната чуждестранни компании трябва да спазват руското законодателство.

А депутатът от парламентарната комисия по телекомуникации Антон Горелкин заяви за агенция "Интерфакс", че следващият кандидат за рестрикции е Facebook, предаде БНР.

Ръководителят на неправителствената организация "Роскомсвобода" Артьом Козлюк посочи, че властите използват защитата на децата като предлог за ограничаване на достъпа до политическо съдържание.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК