Уникални въздушни възглавници спасили Тайгър Уудс от смъртта

Eдин от най-богатите спортисти в света се потроши на 23 февруари

02.03.2021 | 11:02 Редактор: Юлия Христова
Уникални въздушни възглавници спасили Тайгър Уудс от смъртта

Уникални въздушни възглавници, използвани за първи път в кросоувъра Genesis GV80, най-вероятно са спасили живота на най-титулувания голфър в света Тайгър Уудс. Един от най-богатите спортисти в света се потроши на 23 февруари рано сутринта до Лос Анджелис, след като изтървава управлението на големия джип и се преобръща в малка пропаст край пътя.

"Въздушните предпазни възглавници са го спасили, те са се включили и са свършили работата си. Всичко в колата е унищожено, а предната част е неузнаваема. Истинско чудо, истински късмет е, че Уудс е излязъл жив от този автомобил", е мнението и на Алекс Вилануева, главен шериф на Лос Анджелис.

Марката Genesis беше създадена преди няколко години от Hyundai като луксозно подразделение на корейската марка.

Стандартно Genesis GV80 се предлага с 10 въздушни възглавници, но тук не бройката е важна, а това, че за първи път има еърбег между двете седалки отпред, както и че разполага въздушна възглавница за коляното за водача.

Магическият еърбег е направен така, че да се активира при преобръщане на автомобила. Тестовете показват, че при необходимост възглавницата може да се активира и отвори за едва 0,08 секунди. Иновативният еърбег наподобява въздушна завеса, която е разгърната във вътрешната част на покрива между четирите прозореца. Ако ъгълът на завъртане на автомобила се промени се активира специален сензор, който разгъва възглавницата.

Корейският SUV има пълен набор от системи за подпомагане и безопасност на водача, включително избягване на сблъсък при заден ход и маневриране на паркинг, интелигентен круиз контрол, свързан с навигацията, и проследяване на вниманието на водача.

Genesis GV80 има шофьорска седалка с активно движение, която съдържа седем въздушни клетки. Така се намалява умората при дълго шофиране. Отопляемите и вентилирани седалки се предлагат в първите два реда, пише "24 часа".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК