Техно надпревара: Huawei също ще произвежда електрически автомобили

Очакват се някои модели на пазара още тази година

26.02.2021 | 17:25 Редактор: Никола Симеонов
Техно надпревара: Huawei също ще произвежда електрически автомобили

Huawei Technologies планира да произвежда електрически автомобили под собствената си марка, съобщава Bloomberg. Китайският технологичен гигант може да пусне на пазара някои модели още през тази година.

Huawei води преговори с Chongqing Changan Automobile и други производители на автомобили, чиито заводи се надява да използва за производство на собствените си електромобили.

Въпреки новините говорител на Huawei отрече плановете на компанията да проектира електромобили или да произвежда автомобили с марка Huawei. Представителят на компанията заяви пред Bloomberg News, че стратегията на Huawei за автомобилния сектор остава непроменена.

Най-големият производител на смартфони в света Huawei, се бори да продължи да разраства бизнеса си с потребителска електроника, след като санкциите на бившия американски президент Доналд Тръмп спряха доставките на жизненоважни полупроводници и други компоненти.

Милиардерът основател на технологичния гигант Рен Женфей обеща да продължи да произвежда смартфони, дори след като компанията продаде своята бюджетна марка Honor в края на миналата година.

Вижте още по темата в bloombergtv.com

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК