Първите "умни“ очила на Facebook ще са със система за лицево разпознаване?

Все още няма информация за цената им, както и затова, на кои пазари ще се предлагат

27.02.2021 | 06:50 Редактор: Юлия Христова
Първите

Първите "умни“ очила на Facebook може да бъдат снабдени със система за лицево разпознаване, съобщи сайтът BuzzFeed.

Андрю Босуърт – вицепрезидент на компанията, отговарящ за допълнителната и виртуалната реалност, заяви, че в момента се обсъжда въпросът дали Фейсбук има право да предлага умни очила с приложение за лицево разпознаване. Окончателно решение все още не е взето. Освен това законите в една или друга държава може да лишат компанията от тази възможност.

От Facebook смятат, че технологията за лицево разпознаване при умните очила я очаква голямо бъдеще. Устройството може да разпознае някого на събитие, ако човек си е забравил името или е изгубил зрението си.

Въпреки че компанията твърди, че ще направи продукта максимално защитен, технологията за лицево разпознаване предизвиква опасения сред обществеността.

През 2020 г. съдът в щата Илинойс разпореди да бъдат изплатени 650 млн. долара за многобройни нарушения, свързани с функцията за отбелязване на снимки във Facebook.

Умните очила, които компанията разработва съвместно с марката Ray-Ban, ще бъдат представени до края на годината. Все още няма информация за цената им, както и затова, на кои пазари ще се предлагат, пише БГНЕС.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК