WhatsApp споделял контакти и телефони с Facebook от години?

Има тенденция към промяна и хората са все по-наясно с рисковете

22.02.2021 | 12:17 Редактор: Юлия Христова
WhatsApp споделял контакти и телефони с Facebook от години?

WhatsApp споделяше контакти и телефонни номера с Facebook в продължение на години, а сега само официализира този процес. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria главният изпълнителен директор на Rakuten Viber Джамел Агауа.

Четири години след първото си гостуване в предаването той отново коментира темата за опазването на потребителските данни в момент, в който светът е вперил поглед в промените, които Facebook прави в политиките за поверителност на едно от чат приложенията си – WhatsApp.

"През последните четири години видяхме толкова много истории, толкова много скандали, толкова много ситуации с компании, които взимат данни от потребителите без тяхното съгласие, и изобщо неща, които не трябва да съществуват“, коментира Агауа. Според него обаче се наблюдава тенденция към промяна и хората са все по-наясно с рисковете.

Решението на Facebook да направи споделянето на данни между WhatsApp и Facebook той определя като чудесен ход по осветляване на процеси, за които се говори от години.

"Забавното за тези нови правила е, че това е официализиране на неща, които те правят отдавна. WhatsApp споделяше контакти и телефонни номера с Facebook в продължение на много години. Facebook придоби тази компания за 19 млрд. долара, a WhatsApp никога не е генерирала приходи. Живеем в свят, в който хората не инвестират 19 млрд. долара за нищо. Това не е нещо, което се случва просто така“, категоричен е той.

Само дни след интервюто WhatsApp обяви, че все пак ще приложи своята спорна политика за поверителността на личните данни, след като по-рано замрази процеса заради натиск от страна на властите в редица точки на света.

Цялата статия четете на bloombergtv.bg.

Снимка:  Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК