Стратегия: Lufthansa се насочва към по-малки модели самолети

Компанията опитва да адаптира флота си към спада на междуконтиненталните бизнес пътувания

16.02.2021 | 23:25 Редактор: Юлия Христова
Стратегия: Lufthansa се насочва към по-малки модели самолети

Deutsche Lufthansa води преговори с производители на самолети относно смяната на някои поръчки за по-големи самолети с такива за по-малки модели за дълги разстояния в опит да адаптира флота си към продължаващия спад на междуконтиненталните бизнес пътувания, съобщава Bloomberg.

Най-голямата авиационна група в Европа води преговори с Airbus и Boeing относно наличните поръчки, като производителите показват гъвкавост в дискусиите, заяви главният изпълнителен директор на компанията Карстен Шпор.

Шпор не конкретизира потенциалните промени. Той посочи, че изпитва съмнения дали търсенето на бизнес пътувания в Европа и САЩ някога ще се възстанови до предпандемичните нива.

Производителите на самолети ограничиха дейността си на фона на мерките, които авиокомпаниите предприеха за преразглеждане на необходимите им флотове, докато се опитват да минимизират отменените поръчки. Airbus заяви през миналия месец, че няма необходимост за увеличаване на темпа на производство на нейния модел А350 през тази година, докато Boeing рискува да загуби над една трета от поръчките за своя 777X, тъй като забавянията предоставиха на потребителите право да се откажат от договорите си.

Lufhansa е поръчала 20 самолета 777Xs и 41 Airbus A350-900. Някои от купувачите на 777 се опитват да се позоват на забавяния на програмата, за да преминат към по-малките 787 Dreamliners, от които Lufthansa вече е поръчала 20 бройки. Airbus предлага A330neо като по-малък модел, както и новите версии с по-голям обхват на своя A321neo.

Цялата статия четете на bloombergtv.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК