Основателят на Huawei би се радвал на обаждане от Байдън

Той се надява, че САЩ ще имат по-отворена политика

09.02.2021 | 23:01 Редактор: Никола Симеонов
Основателят на Huawei би се радвал на обаждане от Байдън

Основателят на Huawei Technologies Рън Джънфей заяви, че ще е "изключително трудно“ Съединените щати да сложат край на санкциите, които засегнаха бизнеса на компанията със смартфони, но той се надява, че новата американска администрация ще има "отворена политика", предава Ройтерс.

Рън, който се появи пред медии за първи път от март миналата година, заяви, че се надява, че администрацията на американския президент Джо Байдън ще има предвид американските бизнес интереси, когато формира политиките си. По думите му това е "благоприятно“ за финансовото представяне на американските компании, които снабдяват китайски фирми.

Huawei е постигнала ръст както на приходите, така и на нетната печалба за 2020 г., обяви Рън, допълвайки, че компанията продължава да наблюдава значителни нива на доверие у своите потребители.

"Надяваме се, че новата администрация ще има отворена политика в полза на американските фирми, а също и на икономическото развитие на САЩ", коментира той пред репортери по време на събитие на Huawei в Китай.

Рън заяви, че би приветствал обаждане от Байдън.

Администрацията на досегашния американски президент Доналд Тръмп добави Huawei, водещия в света производител на телекомуникационно оборудване, в черния търговски списък на САЩ. Това се случи през май 2019 г. във връзка с опасения за националната сигурност. Huawei многократно е отричала всички обвинения, че носи някакъв риск.

Това по същество забрани на базирани в САЩ фирми да продават на Huawei ключови американски технологии от август насам. Забраната беше разширена за чуждестранни фирми с американски бизнес, което засегна важни доставчици на компоненти като Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) и спря достъпа на Huawei до доставки на чипове.

Още по темата четете в Investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК