Колко рано децата могат да започнат да учат програмиране?

Обучението с визуални редактори може да започне от първи клас, смята проф. Красимир Манев

08.02.2021 | 12:06 Редактор: Никола Симеонов
Колко рано децата могат да започнат да учат програмиране?

Има ли човек способността да разсъждава алгоритмично, да разбира формалния език и да го използва, той може да започне обучение по програмиране от всяка възраст. Колкото по-рано започне обаче, толкова по-напред ще стигне. Това мнение изрази в ефира на Bloomberg TV Bulgaria световноизвестният преподавател по математика и информатика проф. Красимир Манев. Той е основател и президент на Европейската юношеска олимпиада по информатика.

Преподавателят разказа, че децата, с които започва да работи, са в четвърти и пети клас и те са много "запалени". Според него много школи и курсове ориентират децата и ги провокират да разкрият таланта си.

"За човек, който се интересува и има съответната математическа нагласа, е възможно да започне да учи език за програмиране, с който работят професионалисти, от четвърти клас", обясни преподавателят по информатика.

По думите му обучението на деца с визуални редактори може да започне още от първи клас.

“Има частни школи, които записват хора във всяка възраст. Може човек да се запише по-късно и вероятно някои хора успяват”, информира проф. Красимир Манев.

Четете още по темата в bloombergtv.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК