Какви са новите планове на Apple за развитие?

Компанията има възможности да навлезе на пазара на автомобили, както и в медицината

18.02.2014 | 11:07
Какви са новите планове на Apple за развитие?

Американският технологичен концерн Apple разглежда възможните пътища за развитието си през следващите години. Компанията придоби редица по-малки фирми с различна специализация през последните 18 месеца.

Пред Apple стоят възможности за навлизането на пазара на автомобилите и в сферата на медицината.

Ръководителят на отдела за придобивания и сливания в технологичния гигант Адриан Перика се срещна през 2013 г. с изпълнителния директор на Tesla Motors Елън Муск. Двамата oбсъдиха възможностите двете компании да започнат съвместна работа, но резултатите от разговорите им не са публично известни.

Придобиването на Tesla от Apple е малко вероятно, твърди Андреа Джеймс, анализатор на Tesla за инвестиционната банка Dougherty & Co. Въпреки това мнозина очакват двете фирми да договорят бъдещото си партньорство.

Apple отдавна проявява интерес и към медицината и наема лекари и адвокати, които имат опит в тази сфера.

Компанията е подала документи за патентоване на различни технологии в областта. Сред тях са система за отключване на смартфон или таблет чрез разпознаването на уникалните за всеки човек електрически сигнали от неговото сърце.

Това не означава, че за Apple медицината е само начин да добави нови функции към прочутия си смартфон iPhone. Известно е, че фирмата работи по метод, който да използва специални сензори и софтуер, за да може да предвижда потенциални инфаркти. Това ще се случва на базата на шума, който произлиза от придвижването на кръвта през задръстена артерия.

Още за плановете на Apple можете да научите от видеото!