Apple протяга ръка и към бизнеса с онлайн плащанията

Компанията обмисля възможността да създаде услуга за онлайн плащания на стоки чрез iPhone и iPad

25.01.2014 | 15:54
Apple протяга ръка и към бизнеса с онлайн плащанията

Apple обмисля възможността да създаде услуга за онлайн плащания на стоки чрез iPhone и iPad. По този начин компанията ще се превърне в конкурент на водещи играчи на този пазар като PayPal, съобщава Wall Street Journal.

Директор, отговарящ за iTunes и App Store, е провел редица срещи с представители на бранша, с които е обсъдил интересите на технологичния гигант към създаването на услугата, сочат източници, близки до компанията.

В момента Apple предлага на потребителите възможност за купуване на дигитално съдържание чрез онлайн магазина iTunes. App Store пък дава достъп до мобилни приложения, които могат да бъдат закупени. Това означава, че фирмата вече разполага с данните на милиони кредитни карти.

За намерението на Apple да навлезе на пазара за онлайн пазаруване подсказва и новата задача, която получи Дженифър Бейли. Дългогодишният директор на подразделението, отговарящо за онлайн магазините, трябва да създаде нов бизнес, свързан с плащанията.

Сигурността на финансовите операции ще бъде подсигурена от четеца на пръстови отпечатъци, който е интегриран в последния модел на iPhone – iPhone 5S, твърдят експертите.

Подробности вижте във видеото!