fallback

Китай представи страховит план за разпространението на 5G

Пекин ускорява усилията си за глобално лидерство в ключовите технологии

29.12.2020 | 10:42 Автор: Тодор Петров

Плановете си за почти двойно увеличаване на безжичния капацитет от пето поколение през следващата година представи Китай, съобщава Bloomberg.

Интернет доставчиците като China Mobile Ltd. и China Telecom Corp. ще изградят над 600 000 базови станции, за да ускорят покритието на 5G в големите градове, заяви министърът на индустрията и информационните технологии Сяо Яцин на индустриално събитие, информира агенция Синхуа. 

Предвиденото пускане на 5G на пазара ще бъде при най-малко 718 000 станции в цялата страна, които предават и усилват мобилни сигнали.

През тази година Китай започна да изгражда най-голямата и най-усъвършенстваната 5G мрежа в света при внедряване на технологична инфраструктура на стойност 1,4 трилиона долара.

Пекин ускорява усилията си за глобално лидерство в ключовите технологии. В генерален план, подкрепен от самия президент Си Дзинпин, Китай призовава местните власти и частните технологични гиганти като Huawei да положат 5G мрежи, да инсталират камери и сензори и да разработят софтуер за изкуствен интелект до 2025 г., който ще бъде в основата на автоматизираните заводи и системи за масовото наблюдение. 

Четете повече по темата в Bloombergtv.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Техно
fallback