Nintendo обмисля формиране на "нова бизнес структура"

Ако не се променим, ще станем неактуални, заяви президентът на японския разработчик на игри.

18.01.2014 | 18:06
Nintendo обмисля формиране на

Nintendo обмисля формиране на "нова бизнес структура", която може да се включва насочване към смартфоните, заяви президентът на японската компания Сатору Ивата.

"Ние мислим за нова бизнес структура. Като се има предвид разширяването на интелигентните устройства, ние съвсем естествено трябва да проучим как те могат да бъдат използвани за разработване на гейминг бизнеса", посочи на официална пресконференция Ивата.

По думите му насочването към пазара на смартфони "не е толкова просто" и "изисква значителни усилия".

Според президента на Nintendo хората са се променили коренно през последните години и компанията трябва да направи повече, за да запази своите бизнес практики в съответствие с потребителските очаквания, съобщава Bloomberg.

"Начинът, по който хората използват времето си се промени. Ако останем на едно място, ще станем неактуални", посочи още той.

През вчерашния ден японският специалист в разработването на игри намали драстично прогнозата си за текущата фискална година след слабите продажби на конзолата Wii U. Компанията вече очаква загуба от 25 млрд. йени (176 млн. евро) вместо обявената по-рано печалба от 55 млрд. йени.

Nintendo оряза драстично и очакванията за продажбата на устройства. Вместо 9 млн. Wii U конзоли през приключващата в края на март фискална година ще бъдат продадени само 2,8 млн. устройства. Още след като през първите шест месеца се оказа, че са продадени само 460 000 бройки, стана ясно, че целта за продажбите трудно ще бъде достигната.

Повече за Nintendo може да видите в материала!