Gmail и Google+ стават все по-свързани помежду си

Google обяви, че засилва интеграцията между двете платформи

10.01.2014 | 15:55
Gmail и Google+ стават все по-свързани помежду си

Google обяви, че прави крачка напред в интеграцията между социалната мрежа Google+ и Gmail.

Потребителите на електронната поща ще могат да изпращат писма до хора, чиито имейли не познават, тъй като адресът ще се взима автоматично от Google+, съобщава Daily Telegraph.

Промяната ще позволи разширяването на списъка с контакти, който ще е на разположение на потребителите на Gmail. В блога си компанията обясни, че интеграцията ще позволи на хората, използващи и двете услуги, да се свързват помежду си по-лесно чрез имейли.

Използващите електронната поща обаче ще могат да виждат единствено името на човека в Google+, но на екрана няма да се изписва самия имейл. Той може да се види, ако получателят отговори на изпратеното съобщение.

От компанията поясниха, че потребителите, които не желаят да получават съобщения от непознати в Google+, могат да променят настройките на профилите си, така че да получават писма единствено от хората, които са добавили в кръговете си.

Решението на технологичния гигант накара мнозина да изразят загрижеността си относно опазването на личната информация, посочвайки, че компанията трябва да получи изрично съгласие от потребителите, които искат да получават съобщения по този начин.

Според тях това е по-добрият вариант от принуждаването на потребителите да променят ръчно настройките на профилите си.