fallback

Nissan размисли за производството на електромобили във Великобритания

Спортното превозно средство Ariya ще бъде произведено в завода в японската префектура Точиги

17.12.2020 | 23:19 Автор: Юлия Христова

Nissan Motor избра да доставя предстоящите си електрически превозни средство до Европа от Япония, вместо да ги произвежда във Великобритания, където една от най-големите му фабрики е изправена пред екзистенциален риск от ”твърд“ Brexit.

Спортното превозно средство Ariya със захранване от батерии ще бъде произведено в завода на Nissan в японската префектура Точиги и ще бъде доставено от там до Европа и САЩ, съобщиха от компанията в четвъртък. Въпреки че производителят обмисляше разработването на модела в Съндърланд в Северна Англия, Nissan многократно е предупреждавал, че неговият завод там няма да бъде жизнеспособен, ако Великобритания не успее да постигне търговска сделка с Европейския съюз, припомня Bloomberg.

Решението подчертава риска, който Brexit без сделка представлява за и без това затруднената британска автомобилна индустрия. Регистрациите на нови автомобили в страната спадат с 27% през миналия месец и намаляват с почти една трета през тази година. Освен ако преговарящите не успеят да постигнат споразумение за нови условия на търговия преди края на преходния период на 31 декември, превозните средства и компонентите за тях ще бъдат обект на мита, които според Nissan, BMW AG и производителя на Peugeot PSA Group биха били катастрофални за техните заводи.

Цялата статия четете на bloomvergtv.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Техно
fallback