Google спира платформата за 3D обекти Poly

Услугата ще спре работа на 30 юни 2021 г., а потребителите няма да могат да качват 3D модели в сайта от 30 април 2021 г.

04.12.2020 | 06:00 Редактор: Радостина Димитрова
Google спира платформата за 3D обекти Poly

Google почти остана без проекти за виртуална и добавена реалност, които да убие, предава TechCrunch.

Днес компанията обяви в имейл до потребителите на Poly, че ще спре платформата си за създаване на 3D образи "завинаги", като това ще се случи през следващата година.

Услугата ще спре работа на 30 юни 2021 г., а потребителите няма да могат да качват 3D модели в сайта от 30 април 2021 г.

Poly беше представена като инструмент за разработка на 3D, оптимизиран за виртуална реалност. Потребителите лесно могат да създават 3D обекти с него благодарение на инструментите за виртуална реалност, които са вградени в платформата, предаде Investor.bg.

Софтуерът беше създаден, за да служи като по-лек начин за създаване и разглеждане на 3D активи, които в крайна сметка могат да се ползват в игри или други преживявания. За сравнение, инструментите Tilt Brush на Google и Medium на Facebook (сега на Adobe), които се фокусираха повече върху скулптурирането и творчеството във виртуална реалност.

Първоначалният възход на индустрията за виртуална и добавена реалност доведе до появата до много фокусирани в 3D стартъп, които заложиха на разработката и създаването на каталози от дигитални обекти.

След като инвеститорският ентусиазъм до голяма степен отшумя, а технологичните платформи, събиращи такова съдържание спряха въпросните продукти, е неясно накъде се движи пазарът.

Потребителите, които са качили свои проекти в Poly, ще имат възможност да свалят данните и моделите си преди услугата да приключи работа.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК