Google съкращава 1200 души в Motorola Mobility

Разходите ни все още са високи, което не позволява продуктите да се продават на конкурентни цени, обясниха от компанията.

08.03.2013 | 15:36
Google съкращава 1200 души в Motorola Mobility

Google планира съкращения на около 1200 служители в дъщерната компания Motorola Mobility, съобщи The Wall Street Journal. Това е около 10% от цялата работна сила на технологичния гигант.

Това е поредният ход на ръководството на производителя на смартфони в стратегията му за превръщането на компанията в печеливша.

Самите служители, които се очаква да бъдат съкратени, бяха уведомени с имейл тази седмица. В него шефовете на Motorola изтъкват, че съкращенията са нужни, тъй като разходите на компанията все още са високи, което не позволява продуктите да се продават на конкурентни цени.

Съкращенията ще засегнат служители в САЩ, Китай и Индия. Те са част от предвиденото от Motorola намаляване на персонала с една пета, което стартира миналия август. В края на 2012 от Google съобщиха, че Motorola разполага с общо с 11 113 служители.

През декември миналата година търсачката продаде бизнеса на Motorola Mobility за производство на телевизионни приставки за цифрова телевизия на телекомуникационната компания Arris за сумата от 2.35 милиарда долара.