Apple постави музей по средата на река

Новото мобилно приложение Maps е пълно с неточности, като в него липсват цели градове, твърдят потребители.

20.09.2012 | 16:09
Apple постави музей по средата на река

Потребители се оплакаха от новото картово приложение на Apple. То се появи заедно с новата мобилна платформа iOS 6, която вече е достъпна за свободно теглене от потребителите на iPhone и iPad. Според критиците, приложението съдържа подвеждаща и неточна информация, като дори бърка местоположението на градове и обекти.

От постъпилите оплаквания става ясно, че потребители са открили липсващи градове, погрешно разположени такива, покрити с облаци сателитни снимки в Шотландия, липсващи училища, и дори мебелен музей, който според приложението на Apple се намира в средата на река. Според разгневените хора има и такива, търсили информация за футболния клуб Манчестър Юнайтед, които търсачката препращала към локации, свързани с детския тим Сейл Юнайтед.

През юли Apple обяви, че прекратява използването на Google Maps, за да наложи своята система, разработена съвместно със специалистите в областта TomTom. Засега официален коментар от Apple липсва, а от централата на TomTom уверяват, че те осигуряват единствено информацията и не са отговорни за работата на приложението. На практика всички потребители на iPhone и iPad, които обновят софтуера си до iOS 6, или просто си купят iPhone 5, са принудени да използват новата апликация. Google Maps вече не присъства в електронния магазин AppStore на Apple и може да бъде използван единствено през своята интернет страница.