Домоуправителите ще могат да управляват входа през интернет

Електронна платформа автоматично разпределя сметките на отделните домакинства.

11.09.2012 | 15:26
Домоуправителите ще могат да управляват входа през интернет

Нова електронна платформа e-dom.bg дава възможност на домоуправителите през интернет да управляват етажната собственост. След като бъдат въведени данните за дяловете от общите части на всички собственици, общите сметки за електричество, асансьор, чистачка или ремонт, автоматично се разпределят на отделните домакинства, обясни днес създателят Александър Димитров от "Е-дом Мениджмънт". Със системата са запознати представители на Министерството на регионалното развитие, Столична община, Сдружението на общинитe и Асоциациите на домоуправителите.

Сайтът съдържа и документи като Закона за управление на етажната собственост, Наръчник на домоуправителя, примерен правилник за вътрешния ред, бланки с покана за общи събрание.

Живеещите в блока могат да се информират от новата социална мрежа за насрочените общи събрания на входа, за неплатени сметки на съседите и да имат постоянна онлайн връзка както с комшиите, така и с домоуправителя.

По данни на Националния статистически институт за 2011, 45% от домакинствата в страната имат достъп до интернет, което ще позволи на по-голяма част от тях да се възползват от новия сайт, смята Димитров.