Седмият Golf излезе в Берлин

Новият модел на Volkswagen получава последните технологии за безопасност, както и още по-строг дизайн.

05.09.2012 | 12:16
Седмият Golf излезе в Берлин

Volkswagen представи седмото поколение на хитовия си хечбек Golf по време на специално събитие в Новата национална галерия в Берлин, Германия. Колата ще бъде представена пред широка аудитория на изложението в Париж, което отваря врати след броени дни.

Германците са запазили консервативното излъчване на историческия модел, дизайнът му изпъква с еволюирали строги строги черти и напрегнато изражение. Размерите са нараснали с 56 мм в дължина и 13 мм в широчина в сравнение с актуалния Golf 6. Междуосието също е увеличено (със 17 мм), което гарантира повече място за краката на седящите отзад, по-добро пътно поведение, както и по-голям багажник. Намалена е единствено височината на колата, и то с 28 мм.

Напредъкът в технологично отношение е осезаем. Седмият Golf ще се предлага с най-различни системи за активна и пасивна безопасност, които ще спират колата автоматично при опасност от сблъсък, ще затягат коланите, когато усетят неприятности, ще поддържат скоростта, адаптирайки се към пътните условия, дори ще долавят умората ви зад волана.

Подробности четете в специализирания ни сайт Auto On Air.